hoofdrol-leeg
'Dit is mijn verhaal'

Als ik terugkijk op mijn leven, dan denk ik:

‘had ik maar een coach gehad!’

 

Als jonge vrouw: net afgestudeerd als Communicatiewetenschapper, begin jaren 90, was er geen werk. Ik wist wat ik wilde: journalist worden bij de televisie. Ik nam allerlei baantjes aan om in mijn levensonderhoud te voorzien en vergat bijna wat ik ook alweer ECHT wilde. Had ik toen maar een coach gehad…

 

Ik was altijd bang dat ik niet ‘goed genoeg’ was en zorgde voor alles en iedereen. Zei altijd ja en nooit eens nee, want ik moest voortdurend bewijzen ‘dat ik wel goed genoeg was’. Gevolg: op mijn 30e zat ik thuis met een burn-out. Had ik toen maar een coach gehad…

 

Als jonge moeder: Toen ik moeder werd van 2 prachtige dochters lukte het mij met veel pijn en moeite om alle ballen in de lucht te houden. Ik rende de hele dag van hot naar her en lag ’s avonds uitgeput op de bank. Geen idee hoe ik in deze dagelijkse ratrace ook een moment voor mezelf kon vinden. Had ik toen maar een coach gehad…

 

De dagelijkse stress leidde ertoe dat ik niet goed voor mezelf zorgde. Ik at niet gezond en bewoog te weinig. Ik werd dikker. Dat overgewicht moest er natuurlijk af. En wel zo snel mogelijk. Ik volgde een crashdieet (mijn zoveelste, afvallen was vanaf mijn 15e de story of my life). Ik viel af, maar kwam net zo hard weer aan. Had ik toen maar een coach gehad….

 

Als ervaren professional: ik wilde mezelf heel graag ontwikkelen tot eindredacteur, maar er waren geen mogelijkheden. Ik bleef werken als redacteur en voelde steeds meer weerstand. Het werk kostte mij ongelofelijk veel energie en tegelijkertijd draaide ik volledig op routine. Tot ik het niet meer volhield en acuut ontslag nam. Had ik toen maar een coach gehad…

Toen zocht ik een coach…

 

Na mijn ontslag had ik geen idee. Na allerlei vage en wilde ideeën van freelance schrijven via een wellnesscentrum beginnen tot werken op een kaasboerderij realiseerde ik me dat ik er alleen niet uitkwam.

 

Ik ben de uitdaging aangegaan en heb mijzelf onder de loep genomen. Samen met een goede coach. Een van de beste en meest waardevolle beslissingen in mijn leven. Onder zijn deskundige begeleiding heb ik ontdekt wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Zo heb ik tot mijn grote vreugde mijn huidige passie ontdekt:

 

het coachen van mensen naar een gelukkig en gezond leven! Mentaal sterk en fysiek fit.

 

Inmiddels ben ik gecertificeerd life- en leefstijl coach* en heb ik sinds 5 jaar mijn eigen praktijk. Nog nooit heb ik zoveel energie gekregen van mijn werk en gaat het me zo natuurlijk af. Daarnaast geniet ik volop van mijn leven!

 

Dit gun ik jou ook. Een positieve mindset en een vitaal lichaam. Laten we beginnen…

Ingrid

 

*-Lifecoaching: 2-jarige Post HBO opleiding aan de Holistische Academie in Amersfoort
Geaccrediteerd door Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
  -Leefstijlcoaching: 1-jarige Post HBO opleiding aan het CAM Instituut in Utrecht.
   Geaccrediteerd door en lid van de Belangenvereniging van Leefstijl Coaches Nederland 
   (BLCN)   

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Expert Brein & Gedrag

 

Ik ben al jaren gefascineerd door ons brein. Niet zozeer hoe het letterlijk in elkaar zit, maar wat de werking ervan is. Waar onze gedachten vandaan komen en hun impact op onze gevoelens en gedrag. Daar wil ik alles over weten en kun je me ’s nachts voor wakker maken. Ik heb hier de afgelopen jaren veel research naar gedaan.

 

De werking van ons brein en de invloed ervan op ons gedrag staan dan ook centraal tijdens mijn coaching. Zo wil ik de mentaal/emotionele kracht, de kwaliteiten en vaardigheden en de fysieke mogelijkheden van mensen optimaal laten samenwerken en functioneren.

 

Ik vind dan ook niets leukers dan mensen te begeleiden om hun leven weer ECHT te leven.
Van angst naar vertrouwen. Van klacht naar kracht.

 

 

Welkom!
Ik ben Ingrid den Ouden.

Na een mooie carrière als televisiejournalist/programmamaker bij de publieke omroep (o.a. Netwerk, Brandpunt en Willem Wever) en met veel plezier freelance schrijven voor bladen als LINDA., heb ik 3 jaar geleden het roer omgegooid. Ik wilde niet langer alleen de verhalen van mensen optekenen, maar er ook iets mee DOEN: vrouwen begeleiden naar een gelukkiger leven. Na een intensieve opleiding* ben ik inmiddels gecertificeerd Life Coach en Expert Emotie Eten.

 

Ook ik was jarenlang bezig met het creëren van een succesvol leven. Rennen. Vliegen. Regelen. Plannen. Organiseren. Presteren. Zorgen voor alles en iedereen. Ik voelde mij vaak opgejaagd en uitgeput. Van binnen begon er steeds vaker iets te knagen, maar daar had ik natuurlijk helemaal geen tijd voor. Ik was druk, druk, druk. Ik moest nog zoveel. Door. Door. Door…

 

Ik onderdrukte mijn knagende gevoel met… eten. Mijn leven werd sluipenderwijs steeds meer beheerst door de weegschaal. Ik volgde alle diëten en stortte mij vol overgave op iedere nieuwe voedingshype. Om daarna weer te vervallen in enorme eetbuien. Aankomen. Afvallen. Aankomen. 24/7 was ik met afvallen en mijn uiterlijk bezig. Jarenlang.

Tot ik mij op een dag realiseerde dat mijn obsessieve focus op mijn gewicht en mijn drang naar dat perfecte leven mij weerhield om te gaan doen wat ik eigenlijk wilde:

een gelukkig, waardevol leven leiden. Plezier hebben. Iets moois doen. Echt zijn.

Het werd mij steeds duidelijker dat het durven kijken naar mezelf, naar dat knagende gevoel van binnen, de geheime sleutel is naar verandering. Naar een gelukkiger leven. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb mijzelf onder de loep genomen. Met succes, want ik heb zelfs mijn huidige passie ontdekt: het coachen van vrouwen met een razend druk bestaan, waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Letterlijk of figuurlijk.

 

Mijn missie is dan ook om drukbezette vrouwen, zoals jij, te helpen en begeleiden om de focus op jezelf te richten en te ontdekken wat je echt wilt en hoe je dat in jouw huidige leven vorm kunt geven. Zodat jij weer gaat bruisen en gelukkiger wordt en jouw leven echt gaat LEVEN!

 

Laten we beginnen!

Ingrid

*2-jarige opleiding Wellnesscoaching aan de Academie voor Holistisch Coachen in Amersfoort.