hoofdrol-leeg
'Dit is mijn verhaal'

Als ik terugkijk op mijn loopbaan, dan denk ik:

Had ik maar een coach gehad!

 

Als young professional: net afgestudeerd als Communicatiewetenschapper, begin jaren 90, was er geen werk. Ik wist wat ik wilde: journalist worden bij de televisie. Ik nam allerhande baantjes aan om in mijn levensonderhoud te voorzien en vergat bijna wat ik ook alweer ECHT wilde. Had ik toen maar een coach gehad….

 

Via via lukte het na een paar jaar eindelijk om een stage als bureauredacteur te regelen bij een actualiteitenprogramma (Avro’s Televizier). Ik vond het geweldig en mocht na de stage blijven, hoewel er ‘eigenlijk’ geen geld was. Jaren heb ik zwaar onderbetaald gewerkt. Had ik toen maar een coach gehad…

 

Ik was altijd bang dat ik toch niet ‘goed genoeg’ was in mijn werk. Ik zei op iedere klus ja en nooit eens nee, want ik moest mijzelf voortdurend bewijzen. Gevolg: op mijn 30e zat ik thuis met een burn-out. Had ik toen maar een coach gehad…

 

Als full professional: Toen ik moeder werd van 2 prachtige dochters leek dat mij niet langer te combineren met het onregelmatige bestaan van verslaggever. Ik deed een fikse stap terug en werd weer bureauredacteur voor 3 dagen. In het begin was dat prettig, maar toen de meisjes groter werden, werd ik niet voldoende uitgedaagd. Het was de tijd van de grote bezuinigingen bij de publieke omroep, dus kans op promotie was er niet. Ik werd als een poppetje van programma naar programma geschoven. Werkte onder mijn niveau. Doodongelukkig werd ik daarvan. Had ik toen maar een coach gehad…

 

Als midcareer professional: ik wilde mezelf heel graag ontwikkelen tot eindredacteur, maar er waren geen mogelijkheden. Ik bleef werken als bureauredacteur en voelde steeds meer weerstand. Het werk kostte mij ongelofelijk veel energie en tegelijkertijd ik draaide volledig op routine. Tot ik het op mijn 48e (daar heeft de overgang vast ook iets mee te maken gehad ;-)) niet meer volhield en acuut ontslag nam. Had ik toen maar een coach gehad…

 

Als mature professional: dat ben ik nog niet, maar ik weet wel dat ik straks niet wil ‘afbouwen’, maar wil blijven groeien op een manier die dan bij mij past. En bij de levensfase waarin ik zit. Daar ga ik zeker met een coach naar kijken…

 

Hoe ging het verder met mijn loopbaan?

Na mijn ontslag had ik geen idee. Na allerlei vage en wilde ideeën van freelance schrijven via een wellnesscentrum beginnen tot werken op een kaasboerderij realiseerde ik me dat ik er alleen niet uitkwam.

 

Ik ben de uitdaging aangegaan en heb mijzelf onder de loep genomen. Samen met een goede coach. Een van de beste en meest waardevolle beslissingen in mijn leven. Met behulp van zijn deskundige begeleiding heb ik ontdekt wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Zo heb ik tot mijn grote vreugde mijn huidige passie ontdekt:

 

het coachen van vrouwelijke professionals naar optimaal werken en leven!

 

Inmiddels ben ik gecertificeerd life- en leefstijl coach* en heb ik sinds 5 jaar mijn eigen praktijk. Nog nooit heb ik zoveel energie gekregen van mijn werk en gaat het me zo natuurlijk af. Bovendien blijf ik mezelf voortdurend ontwikkelen en groeien.

 

Dit gun ik iedere vrouwelijke professional (mannen trouwens ook)

Laten we beginnen!

Ingrid

 

*-Lifecoaching: 2-jarige Post HBO opleiding aan de Holistische Academie in Amersfoort
  -Leefstijlcoaching: 1-jarige Post HBO opleiding aan het CAM Instituut in Utrecht.
   Geaccrediteerd door en lid van de Belangenvereniging van Leefstijl Coaches Nederland 
   (BLCN)   

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Expert Vrouwenbrein

 

Vrouwen zitten anders in elkaar dan mannen. Ze denken, voelen en ervaren anders. Hun brein werkt anders. Wetenschappers zijn er nog niet uit of dit aangeboren of aangeleerd is. Ik ga uit van een combinatie.

 

Ik ben al jaren gefascineerd door het brein. Niet zozeer hoe het letterlijk in elkaar zit, maar wat de werking ervan is. Waar onze gedachten vandaan komen en hun impact op onze gevoelens en gedrag. Daar wil ik alles over weten en kun je me ’s nachts voor wakker maken. Ik heb de afgelopen jaren veel research gedaan en mezelf gespecialiseerd in het vrouwenbrein.

 

Vrouwen staan anders in het leven en hebben andere normen en waarden. Ze leggen de lat hoog zowel in werk als privé en vragen veel van zichzelf. Met een verhoogd risico op langdurig ziekteverzuim.

 

Daarnaast vinden in het vrouwenlichaam, gedurende de verschillende levensfasen, ook veel hormonale processen en veranderingen plaats. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwangerschappen of de overgang. Deze fysieke ontwikkelingen hebben ook hun effect op het brein en de manier van werken en leven.

 

Het begeleiden van vrouwen vraagt om een gespecialiseerde manier van coaching om de mentaal/emotionele kracht, de professionele talenten en vaardigheden en de fysieke inzetbaarheid optimaal te laten samenwerken en functioneren.

 

Ik vind dan ook niets leukers dan vrouwen te begeleiden om weer optimaal in hun werk en leven te staan.

 

Zodat zij ze blijven groeien! Op iedere leeftijd.
Goed voor werknemer EN werkgever!

Welkom!
Ik ben Ingrid den Ouden.

Na een mooie carrière als televisiejournalist/programmamaker bij de publieke omroep (o.a. Netwerk, Brandpunt en Willem Wever) en met veel plezier freelance schrijven voor bladen als LINDA., heb ik 3 jaar geleden het roer omgegooid. Ik wilde niet langer alleen de verhalen van mensen optekenen, maar er ook iets mee DOEN: vrouwen begeleiden naar een gelukkiger leven. Na een intensieve opleiding* ben ik inmiddels gecertificeerd Life Coach en Expert Emotie Eten.

 

Ook ik was jarenlang bezig met het creëren van een succesvol leven. Rennen. Vliegen. Regelen. Plannen. Organiseren. Presteren. Zorgen voor alles en iedereen. Ik voelde mij vaak opgejaagd en uitgeput. Van binnen begon er steeds vaker iets te knagen, maar daar had ik natuurlijk helemaal geen tijd voor. Ik was druk, druk, druk. Ik moest nog zoveel. Door. Door. Door…

 

Ik onderdrukte mijn knagende gevoel met… eten. Mijn leven werd sluipenderwijs steeds meer beheerst door de weegschaal. Ik volgde alle diëten en stortte mij vol overgave op iedere nieuwe voedingshype. Om daarna weer te vervallen in enorme eetbuien. Aankomen. Afvallen. Aankomen. 24/7 was ik met afvallen en mijn uiterlijk bezig. Jarenlang.

Tot ik mij op een dag realiseerde dat mijn obsessieve focus op mijn gewicht en mijn drang naar dat perfecte leven mij weerhield om te gaan doen wat ik eigenlijk wilde:

een gelukkig, waardevol leven leiden. Plezier hebben. Iets moois doen. Echt zijn.

Het werd mij steeds duidelijker dat het durven kijken naar mezelf, naar dat knagende gevoel van binnen, de geheime sleutel is naar verandering. Naar een gelukkiger leven. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb mijzelf onder de loep genomen. Met succes, want ik heb zelfs mijn huidige passie ontdekt: het coachen van vrouwen met een razend druk bestaan, waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Letterlijk of figuurlijk.

 

Mijn missie is dan ook om drukbezette vrouwen, zoals jij, te helpen en begeleiden om de focus op jezelf te richten en te ontdekken wat je echt wilt en hoe je dat in jouw huidige leven vorm kunt geven. Zodat jij weer gaat bruisen en gelukkiger wordt en jouw leven echt gaat LEVEN!

 

Laten we beginnen!

Ingrid

*2-jarige opleiding Wellnesscoaching aan de Academie voor Holistisch Coachen in Amersfoort.