hoofdrol-leeg
'Dit is mijn verhaal'

Welkom! Ik ben Ingrid den Ouden.

Na een carrière als televisiejournalist/programmamaker bij de publieke omroep (o.a. Netwerk, Brandpunt en Willem Wever) en freelance schrijven voor bladen als LINDA., heb ik in 2012 het roer omgegooid. Ik wilde niet langer de verhalen van mensen optekenen, maar er ook iets mee DOEN: vrouwen begeleiden naar een gelukkiger leven. Na een intensieve opleiding* ben ik inmiddels gecertificeerd Gedragscoach en Expert Lichaamsbeeld en Eetgedrag (niet wat eet je, maar WAAROM eet je).

 

Ook ik was jarenlang bezig met het creëren van een succesvol leven. Rennen. Vliegen. Regelen. Plannen. Organiseren. Presteren. Zorgen voor alles en iedereen. Ik voelde mij vaak opgejaagd en uitgeput. Van binnen begon er steeds vaker iets te knagen, maar daar had ik natuurlijk geen tijd voor. Ik moest immers door…

 

Ik onderdrukte mijn knagende gevoel met… eten. Mijn leven werd sluipenderwijs steeds meer beheerst door de weegschaal. Ik volgde allerlei diëten en stortte mij op iedere nieuwe voedingshype. Om daarna te vervallen in eetbuien. Aankomen. Afvallen. Aankomen. 24/7 was ik met afvallen en mijn uiterlijk bezig. Jarenlang.

Tot ik mij op een dag realiseerde dat mijn obsessieve focus op mijn gewicht en mijn drang naar dat perfecte leven mij weerhielden om te gaan doen wat ik eigenlijk wilde:

een gelukkig, waardevol leven leiden. Plezier hebben. Iets moois doen. Echt zijn.

Het werd mij steeds duidelijker dat het durven kijken naar mezelf, naar dat knagende gevoel van binnen, de sleutel is naar verandering. Naar een gelukkiger leven. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb mijzelf onder de loep genomen. Met succes, want ik heb zelfs mijn huidige passie ontdekt: het coachen van vrouwen met een (te) druk bestaan, waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Letterlijk of figuurlijk.

 

Mijn missie is dan ook om drukbezette vrouwen, zoals jij, te helpen en begeleiden om de focus op jezelf te richten en te ontdekken wat je echt wilt en hoe je dat in jouw huidige leven vorm kunt geven. Zodat jij weer gaat bruisen en gelukkiger wordt en jouw leven echt gaat LEVEN!

 

Laten we beginnen!

Ingrid

*2-jarige opleiding Wellnesscoaching aan de Academie voor Holistisch Coachen in Amersfoort. Geaccrediteerd door de Stichting KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) voor de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument).

.

Welkom!
Ik ben Ingrid den Ouden.

Na een mooie carrière als televisiejournalist/programmamaker bij de publieke omroep (o.a. Netwerk, Brandpunt en Willem Wever) en met veel plezier freelance schrijven voor bladen als LINDA., heb ik 3 jaar geleden het roer omgegooid. Ik wilde niet langer alleen de verhalen van mensen optekenen, maar er ook iets mee DOEN: vrouwen begeleiden naar een gelukkiger leven. Na een intensieve opleiding* ben ik inmiddels gecertificeerd Life Coach en Expert Emotie Eten.

 

Ook ik was jarenlang bezig met het creëren van een succesvol leven. Rennen. Vliegen. Regelen. Plannen. Organiseren. Presteren. Zorgen voor alles en iedereen. Ik voelde mij vaak opgejaagd en uitgeput. Van binnen begon er steeds vaker iets te knagen, maar daar had ik natuurlijk helemaal geen tijd voor. Ik was druk, druk, druk. Ik moest nog zoveel. Door. Door. Door…

 

Ik onderdrukte mijn knagende gevoel met… eten. Mijn leven werd sluipenderwijs steeds meer beheerst door de weegschaal. Ik volgde alle diëten en stortte mij vol overgave op iedere nieuwe voedingshype. Om daarna weer te vervallen in enorme eetbuien. Aankomen. Afvallen. Aankomen. 24/7 was ik met afvallen en mijn uiterlijk bezig. Jarenlang.

Tot ik mij op een dag realiseerde dat mijn obsessieve focus op mijn gewicht en mijn drang naar dat perfecte leven mij weerhield om te gaan doen wat ik eigenlijk wilde:

een gelukkig, waardevol leven leiden. Plezier hebben. Iets moois doen. Echt zijn.

Het werd mij steeds duidelijker dat het durven kijken naar mezelf, naar dat knagende gevoel van binnen, de geheime sleutel is naar verandering. Naar een gelukkiger leven. Ik ben de uitdaging aangegaan en heb mijzelf onder de loep genomen. Met succes, want ik heb zelfs mijn huidige passie ontdekt: het coachen van vrouwen met een razend druk bestaan, waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Letterlijk of figuurlijk.

 

Mijn missie is dan ook om drukbezette vrouwen, zoals jij, te helpen en begeleiden om de focus op jezelf te richten en te ontdekken wat je echt wilt en hoe je dat in jouw huidige leven vorm kunt geven. Zodat jij weer gaat bruisen en gelukkiger wordt en jouw leven echt gaat LEVEN!

 

Laten we beginnen!

Ingrid

*2-jarige opleiding Wellnesscoaching aan de Academie voor Holistisch Coachen in Amersfoort.