Ervaringen

Wat deelnemers aan het intensieve een-op-een coachtraject (4 maanden) zeggen:

Sylvia&John

Naam: Sylvia

Leeftijd: 52 jaar

‘Ik heb het individuele coachtraject bij Ingrid gevolgd, omdat ik mezelf een beetje kwijt was. Wie ben ik eigenlijk? Wat zijn mijn waarden en wat maakt mij gelukkig?

Ingrid heeft me geleerd om weer te voelen, geen schuldgevoelens te hebben en eerlijk te durven zijn naar mezelf en anderen. Dit heeft mij enorm geholpen op mijn werk, maar zeker ook prive.

Ingrid is een mooi mens. Warm, grappig en zeer kundig. Ze luistert naar je en haalt altijd de essentie eruit. Ik heb met veel plezier mijn coachtraject bij Ingrid ervaren.’

Foto Lies Laumans

Naam: Lies Laumans

Leeftijd: 42 jaar

‘Ik ben bij Ingrid begonnen met coaching, omdat ik allereerst weer verbinding met mezelf zocht.

In de belangrijkste keuzes die ik heb mogen maken in mijn leven, kon ik dat altijd doen vanuit mijn hart en omdat ik passie voelde voor de betreffende keuze. Deze hart-hoofd verbinding was ik kwijt.

Er zijn coachsessies geweest die echt wel confronterend waren en waarin ik me (weer) bewust werd van mijn eigen overtuigingen en verwachtingen.

Ik heb altijd geleerd om door te gaan, mijn best te doen en vanuit wilskracht proberen dingen te bereiken. Ingrid heeft me laten inzien dat ik in plaats van continu ‘ik doe mijn best’ ook kan kiezen voor ‘ik zorg voor mezelf’.

 

Ingrid heeft een prettige, daadkrachtige manier van werken en komt snel tot de kern. Tijdens de coaching heb ik weer een mooie keuze vanuit mijn hart mogen/durven maken, dus ik kijk weer met vertrouwen vooruit.’

Naam: Judith

Leeftijd: 37 jaar

‘Het coachtraject met Ingrid is het beste, dat ik mezelf heb kunnen geven. Door de hectiek van het leven was ik vergeten naar mijn eigen gevoel te luisteren. Ondanks dat ik volgens het boekje niets te klagen heb, merkte ik toch dat ik niet meer zo kon genieten zoals ik altijd deed. Tijdens de coachsessies heb ik zoveel mooie inzichten gekregen en concrete stappen gezet.

Door alle oefeningen heb ik weer geleerd om naar mijn eigen gevoel te luisteren, zodat ik weer kan genieten van de kleinste dingen.

Ingrid is een hele bijzondere coach. Vanaf het allereerste gesprek voelde het voor mij helemaal goed. Ze straalt warmte, rust en energie uit.’

judith pasfoto-2
bloem-succes

Naam: Maartje

Leeftijd: 48 jaar

‘Ik ben een vrolijk mens met een heerlijk gezin en een fijne baan. Ik geniet van het leven. Toch zijn er dingen waar ik regelmatig tegenaan liep: Ik kan moeilijk ‘nee’ zeggen als mensen iets aan mij vragen. Of zeg te snel ‘ja’ en heb daar later spijt van. Met andere woorden: Ik stond altijd voor anderen klaar. Ik dacht dat ‘klaar staan voor anderen’ mijn tweede natuur was. Ik deed het zonder erbij na te denken. Door de gesprekken met Ingrid ben ik mij bewust geworden dat dit gedragspatronen zijn, die ik mezelf heb aangeleerd.

Die BEWUSTWORDING op zich was al een enorme openbaring.

Het eerste ‘gereedschap’ dat ik in handen kreeg om dingen te veranderen. Daarna volgde er nog vele mooie inzichten, die mij geholpen hebben om steeds meer  bewust te voelen, denken en doen wat voor mij belangrijk is. Mezelf en mijn meest dierbaren op de eerste plaats te zetten. ‘Nee zeggen’ is op dit moment dan ook totaal geen issue meer voor mij. Heerlijk!

 

Ingrid is een geweldige coach en een warm en zeer betrouwbaar mens. Ik heb vooral genoten van de wandelgesprekken op de heide, waarin ik op een ontspannen manier veel over mezelf heb geleerd. De coachsessies hebben mijn leven verrijkt en veranderd. Een cadeau voor mezelf.’

bloem-succes

Naam: Vera

Leeftijd: 42 jaar

‘Ik vind Ingrid een hele bijzondere coach. Ze is betrokken, deskundig en daadkrachtig. Ze werkt zeer resultaatgericht. Haar sterke analytische vermogen in combinatie met haar krachtige intuïtie leidde voor mij tot snelle en verrassende resultaten.

Ingrid laat je niet alleen inzien wat er speelt, maar maakt het ook voelbaar.

Daarbij is ze een prettig mens met veel levenservaring, bij wie ik mij vanaf de eerste minuut volledig op mijn gemak voelde.’

bloem-succes

Naam: Lianne

Leeftijd: 27 jaar

bloem-succes

‘Tijdens de groepsprogramma’s van Love Your Lijf heb ik een aantal mooie stappen gezet. Daarna wilde ik nog meer de diepte in. Issues aanpakken, die nog niet aan bod waren gekomen. Daarom heb ik aansluitend een een-op-een coachtraject bij Ingrid gevolgd.

 

We waren nog maar net met het traject begonnen, toen er in mijn leven op verschillende vlakken heftige veranderingen plaatsvonden. Dit leidde ertoe dat ik weer in oude denk- en gedragspatronen terecht kwam. Mijn innerlijke criticus, de veroordelende stem in mijn hoofd, werd weer enorm sterk. Zo sterk dat ik in eerste instantie niet meer wist wat ik nu écht van iets vond, of hoe ik mij ergens over voelde. Beangstigend en verwarrend.

 

Dankzij de deskundige en geduldige begeleiding van Ingrid zijn we daar laagje na laagje achter gekomen en ik ben ontzettend dankbaar voor wat dat mij heeft gebracht. Het heeft veel tranen en mentale inspanning gekost, maar ik ben er weer.

Ik ben mezelf. En dat is helemaal okay. Sterker nog hoe meer ik opereer vanuit mijn innerlijke gevoelens en behoeften, hoe fijner ik mij voel!

Het leven is helemaal niet zo zwaar en moeizaam. Ik voel rust en purpose en ik zie hoe goed mijn omgeving nu op mij reageert. En dat is ontzettend fijn en geruststellend.

 

De mentale wurggreep waarin ik mezelf had vastgezet is grotendeels verdwenen. Ik voel weer ruimte en lucht om mijn leven te leven, zoals ik dat op mijn manier wil doen. Dat is fantastisch en een direct gevolg van het doorlopen van dit traject.’

Wat deelnemers aan het Love Your Lijf een-op-een coachtraject (voorheen Gelukkig op Gewicht) zeggen:

Foto Pauline

Naam: Pauline van Eek

Leeftijd: 51 jaar

‘Ik zag Ingrid in de krant staan met het artikel ‘Liever heupen, dan honger’. De foto van Ingrid sprak mij meteen aan: een mooie, stoere vrouw. En die houding, geweldig, dat wilde ik ook!

Al jaren worstel ik met mijn ‘te dikke lijf’. Het maakte me onzeker en ik kon dit lichaam maar niet accepteren. Ik heb altijd maatje 38 gehad, maar groeide in een paar jaar tijd naar een volle 42. Ik zag alleen de bobbels en vergeleek mezelf altijd met andere, in mijn ogen, slanke vrouwen. Ik begon feestjes te ontlopen en durfde vaak de dansvloer niet op.

 

Ingrid heeft me laten inzien dat dit lichaam mij zoveel heeft gebracht en brengt: het heeft mij moeder gemaakt van 2 prachtige dochters, zonder al te veel gezondheidsproblemen ben ik ouder geworden, met hier en daar littekens van hoognodige operaties, maar ik kan dansen, wandelen, fietsen, werken, doen wat ik wil, dus …

Ik ben nu dankbaar en lief voor mijn lichaam. En accepteer dat ik op mijn 51e geen maatje 38 meer hebt, maar wel een lijf dat het altijd doet!

Voor het eerst in jaren ben ik, nadat ik een prachtig, goed zittend badpak heb gekocht, naar het strand geweest en heb genoten. Wat heb ik mezelf al die tijd tekort gedaan!

 

Ook mijn eetpatroon is veranderd. Ik eet nu drie voedzame maaltijden per dag en heb geen last meer van dat knagende hongergevoel dat ik altijd tijdens het diëten had. Ik heb mijn emoties leren accepteren en ervaren en heb inmiddels geen koekjes meer nodig om ze weg te eten.’

Naam: Ilse Maas

Leeftijd: 42 jaar

‘Ik heb het individuele coachtraject van Love Your Lijf doorlopen. Na een half jaar sporten bij Irma en goed op mijn voeding letten kwam er bij mij een keerpunt. Fysiek werd ik fitter, maar mentaal kreeg ik het steeds zwaarder. Het voelde allemaal als heel hard werken. Alsof mijn nieuwe leefstijl elk moment in elkaar kon klappen. Terwijl ik zo goed bezig was. Dat merkte ik aan mijn lijf. Dat wist ik en mijn omgeving was zo trots. Toch voelde het niet zo!

 

Er moest iets gebeuren op mentaal vlak en zo kwam ik bij Ingrid terecht.

Love Your Lijf vraagt om veel meer dan wilskracht. De manier van coachen heeft er voor gezorgd dat ik weer VOEL. En dan ook echt!!!

Dat ik helemaal goed ben zoals ik ben en dat in mijn geval veel en verkeerd eten niet de oplossing is. Coaching en blijven sporten wel! Plezier, zelfvertrouwen, echt weer mezelf zijn. En oh, wat was en is het soms heftig! En nu? Nu zeg ik tegen iedereen DOEN. Ik gun het iedereen. I love mijn lijf en ben goed zoals ik ben.’

Foto Ilse
Jan-Willem-Winter

Naam: Jan Willem Winter

Leeftijd: 43 jaar

‘In oktober 2014 kwam ik bij Ingrid terecht. Ik was toen al ruim 20 kilo afgevallen door gezond te eten en regelmatig te bewegen, maar ik was heel bang dat ik het (weer) niet zou kunnen volhouden. Ik worstel al jaren met mijn gewicht. Door Ingrid ben ik gaan inzien dat een gezond lichaam en een gezonde geest echt niet zonder elkaar kunnen.

Grootste eyeopener: mijn eigen gedachten en gevoelens veroorzaken mijn overgewicht!

Niet alleen gedachten en gevoelens in relatie tot eten, maar vooral de gedachten over mezelf. Ingrid is een deskundig coach, bij wie je je veilig voelt. Ze heeft mij geholpen de onderliggende oorzaken te vinden van mijn overgewicht. Een pittig en confronterend proces. Ik heb mooie stappen kunnen zetten om een aantal overtuigingen en gedragspatronen, sommige al ontstaan in mijn vroege jeugd, positief te veranderen. Ik zie nu dat dik zijn, (te)veel willen eten vooral een symptoom is dat er iets niet goed gaat met mij. In mijn leven. Dat ik daar naar moet kijken.

 

Ingrid heeft mij de definitieve zet gegeven: Gezond willen leven is nu geen kwestie meer van volhouden, maar een manier van leven: zorgen voor mezelf. Mezelf durven zijn. Ik voel me beter dan ooit en ben inmiddels ruim 40 kilo kwijt.’