Ervaringen

Wat deelnemers aan het individuele mentale coachtraject (4 maanden) zeggen:

Sylvia&John

Naam: Sylvia

Leeftijd: 52 jaar

‘Ik heb het individuele coachtraject bij Ingrid gevolgd, omdat ik mezelf een beetje kwijt was. Wie ben ik eigenlijk? Wat zijn mijn waarden en wat maakt mij gelukkig?

Ingrid heeft me geleerd om weer te voelen, geen schuldgevoelens te hebben en eerlijk te durven zijn naar mezelf en anderen. Dit heeft mij enorm geholpen op mijn werk, maar zeker ook prive.

Ingrid is een mooi mens. Warm, grappig en zeer kundig. Ze luistert naar je en haalt altijd de essentie eruit. Ik heb met veel plezier mijn coachtraject bij Ingrid ervaren.’

Foto Lies Laumans

Naam: Lies

Leeftijd: 42 jaar

‘Ik ben bij Ingrid begonnen met coaching, omdat ik allereerst weer verbinding met mezelf zocht.

In de belangrijkste keuzes die ik heb mogen maken in mijn leven, kon ik dat altijd doen vanuit mijn hart en omdat ik passie voelde voor de betreffende keuze. Deze hart-hoofd verbinding was ik kwijt.

Er zijn coachsessies geweest die echt wel confronterend waren en waarin ik me (weer) bewust werd van mijn eigen overtuigingen en verwachtingen.

Ik heb altijd geleerd om door te gaan, mijn best te doen en vanuit wilskracht proberen dingen te bereiken. Ingrid heeft me laten inzien dat ik in plaats van continu ‘ik doe mijn best’ ook kan kiezen voor ‘ik zorg voor mezelf’.

 

Ingrid heeft een prettige, daadkrachtige manier van werken en komt snel tot de kern. Tijdens de coaching heb ik weer een mooie keuze vanuit mijn hart mogen/durven maken, dus ik kijk weer met vertrouwen vooruit.’

Naam: Judith

Leeftijd: 37 jaar

‘Het coachtraject met Ingrid is het beste, dat ik mezelf heb kunnen geven. Door de hectiek van het leven was ik vergeten naar mijn eigen gevoel te luisteren. Ondanks dat ik volgens het boekje niets te klagen heb, merkte ik toch dat ik niet meer zo kon genieten zoals ik altijd deed. Tijdens de coachsessies heb ik zoveel mooie inzichten gekregen en concrete stappen gezet.

Door alle oefeningen heb ik weer geleerd om naar mijn eigen gevoel te luisteren, zodat ik weer kan genieten van de kleinste dingen.

Ingrid is een hele bijzondere coach. Vanaf het allereerste gesprek voelde het voor mij helemaal goed. Ze straalt warmte, rust en energie uit.’

judith pasfoto-2

Naam: Maartje

Leeftijd: 48 jaar

‘Ik ben een vrolijk mens met een heerlijk gezin en een fijne baan. Ik geniet van het leven. Toch zijn er dingen waar ik regelmatig tegenaan liep: Ik kan moeilijk ‘nee’ zeggen als mensen iets aan mij vragen. Of zeg te snel ‘ja’ en heb daar later spijt van. Met andere woorden: Ik stond altijd voor anderen klaar. Ik dacht dat ‘klaar staan voor anderen’ mijn tweede natuur was. Ik deed het zonder erbij na te denken. Door de gesprekken met Ingrid ben ik mij bewust geworden dat dit gedragspatronen zijn, die ik mezelf heb aangeleerd.

Die BEWUSTWORDING op zich was al een enorme openbaring.

Het eerste ‘gereedschap’ dat ik in handen kreeg om dingen te veranderen. Daarna volgde er nog vele mooie inzichten, die mij geholpen hebben om steeds meer  bewust te voelen, denken en doen wat voor mij belangrijk is. Mezelf en mijn meest dierbaren op de eerste plaats te zetten. ‘Nee zeggen’ is op dit moment dan ook totaal geen issue meer voor mij. Heerlijk!

 

Ingrid is een geweldige coach en een warm en zeer betrouwbaar mens. Ik heb vooral genoten van de wandelgesprekken op de heide, waarin ik op een ontspannen manier veel over mezelf heb geleerd. De coachsessies hebben mijn leven verrijkt en veranderd. Een cadeau voor mezelf.’

bloem-succes

Naam: Vera

Leeftijd: 42 jaar

‘Ik vind Ingrid een hele bijzondere coach. Ze is betrokken, deskundig en daadkrachtig. Ze werkt zeer resultaatgericht. Haar sterke analytische vermogen in combinatie met haar krachtige intuïtie leidde voor mij tot snelle en verrassende resultaten.

Ingrid laat je niet alleen inzien wat er speelt, maar maakt het ook voelbaar.

Daarbij is ze een prettig mens met veel levenservaring, bij wie ik mij vanaf de eerste minuut volledig op mijn gemak voelde.’

bloem-succes

Naam: Lianne

Leeftijd: 27 jaar

bloem-succes

‘We waren nog maar net met het traject begonnen, toen er in mijn leven op verschillende vlakken heftige veranderingen plaatsvonden. Dit leidde ertoe dat mijn innerlijke criticus, de veroordelende stem in mijn hoofd, weer enorm sterk werd. Zo sterk dat ik in eerste instantie niet meer wist wat ik nu écht van iets vond, of hoe ik mij ergens over voelde. Beangstigend en verwarrend.

 

Dankzij de deskundige en geduldige begeleiding van Ingrid zijn we daar laagje na laagje achter gekomen en ik ben ontzettend dankbaar voor wat dat mij heeft gebracht. Het heeft veel tranen en mentale inspanning gekost, maar ik ben er weer.

Ik ben mezelf. En dat is helemaal okay. Sterker nog hoe meer ik opereer vanuit mijn innerlijke gevoelens en behoeften, hoe fijner ik mij voel!

De mentale wurggreep waarin ik mezelf had vastgezet is grotendeels verdwenen. Ik voel weer ruimte en lucht om mijn leven te leven, zoals ik dat op mijn manier wil doen. Dat is fantastisch en een direct gevolg van het doorlopen van dit traject.’

Wat deelnemers aan het Individuele Coachtraject Gelukkig op Gewicht zeggen:

Foto Pauline

Naam: Pauline

Leeftijd: 51 jaar

‘Ik zag Ingrid in de krant staan met het artikel ‘Liever heupen, dan honger’. De foto van Ingrid sprak mij meteen aan: een mooie, stoere vrouw. En die houding, geweldig, dat wilde ik ook!

Al jaren worstel ik met mijn ‘te dikke lijf’. Het maakte me onzeker en ik kon dit lichaam maar niet accepteren. Ik heb altijd maatje 38 gehad, maar groeide in een paar jaar tijd naar een volle 42. Ik zag alleen de bobbels en vergeleek mezelf altijd met andere, in mijn ogen, slanke vrouwen. Ik begon feestjes te ontlopen en durfde vaak de dansvloer niet op.

 

Ingrid heeft me laten inzien dat dit lichaam mij zoveel heeft gebracht en brengt: het heeft mij moeder gemaakt van 2 prachtige dochters, zonder al te veel gezondheidsproblemen ben ik ouder geworden, met hier en daar littekens van hoognodige operaties, maar ik kan dansen, wandelen, fietsen, werken, doen wat ik wil, dus …

Ik ben nu dankbaar en lief voor mijn lichaam. En accepteer dat ik op mijn 51e geen maatje 38 meer hebt, maar wel een lijf dat het altijd doet!

Voor het eerst in jaren ben ik, nadat ik een prachtig, goed zittend badpak heb gekocht, naar het strand geweest en heb genoten. Wat heb ik mezelf al die tijd tekort gedaan!

 

Ook mijn eetpatroon is veranderd. Ik eet nu drie voedzame maaltijden per dag en heb geen last meer van dat knagende hongergevoel dat ik altijd tijdens het diëten had. Ik heb mijn emoties leren accepteren en ervaren en heb inmiddels geen koekjes meer nodig om ze weg te eten.’

Naam: Ilse

Leeftijd: 42 jaar

‘Ik heb het individuele coachtraject doorlopen. Na een half jaar sporten en goed op mijn voeding letten kwam er bij mij een keerpunt. Fysiek werd ik fitter, maar mentaal kreeg ik het steeds zwaarder. Het voelde allemaal als heel hard werken. Alsof mijn nieuwe leefstijl elk moment in elkaar kon klappen. Terwijl ik zo goed bezig was. Dat merkte ik aan mijn lijf. Dat wist ik en mijn omgeving was zo trots. Toch voelde het niet zo!

 

Er moest iets gebeuren op mentaal vlak en zo kwam ik bij Ingrid terecht.

Gelukkig op Gewicht vraagt om veel meer dan wilskracht. De manier van coachen heeft er voor gezorgd dat ik weer VOEL. En dan ook echt!!!

Dat ik helemaal goed ben zoals ik ben en dat in mijn geval veel en verkeerd eten niet de oplossing is. Coaching en blijven sporten wel! Plezier, zelfvertrouwen, echt weer mezelf zijn. En oh, wat was en is het soms heftig! En nu? Nu zeg ik tegen iedereen DOEN. Ik gun het iedereen. I love mijn lijf en ben goed zoals ik ben.’

Foto Ilse
Jan-Willem-Winter

Naam: Jan Willem

Leeftijd: 43 jaar

‘In oktober 2014 kwam ik bij Ingrid terecht. Ik was toen al ruim 20 kilo afgevallen door gezond te eten en regelmatig te bewegen, maar ik was heel bang dat ik het (weer) niet zou kunnen volhouden. Ik worstel al jaren met mijn gewicht. Door Ingrid ben ik gaan inzien dat een gezond lichaam en een gezonde geest echt niet zonder elkaar kunnen.

Grootste eyeopener: mijn eigen gedachten en gevoelens veroorzaken mijn overgewicht!

Niet alleen gedachten en gevoelens in relatie tot eten, maar vooral de gedachten over mezelf. Ingrid is een deskundig coach, bij wie je je veilig voelt. Ze heeft mij geholpen de onderliggende oorzaken te vinden van mijn overgewicht. Een pittig en confronterend proces. Ik heb mooie stappen kunnen zetten om een aantal overtuigingen en gedragspatronen, sommige al ontstaan in mijn vroege jeugd, positief te veranderen. Ik zie nu dat dik zijn, (te)veel willen eten vooral een symptoom is dat er iets niet goed gaat met mij. In mijn leven. Dat ik daar naar moet kijken.

 

Ingrid heeft mij de definitieve zet gegeven: Gezond willen leven is nu geen kwestie meer van volhouden, maar een manier van leven: zorgen voor mezelf. Mezelf durven zijn. Ik voel me beter dan ooit en ben inmiddels ruim 40 kilo kwijt.’

Wat deelnemers aan het Groepsprogramma Gelukkig op Gewicht zeggen:

Naam: Marjolein

Leeftijd: 36 jaar

‘Door het Gelukkig op Gewicht groepsprogramma ben ik ECHT met mezelf aan de slag gegaan. Met nog zes andere vrouwen. We zijn totaal verschillend, maar hebben allemaal hetzelfde negatieve zelfbeeld, dat we als klein meisje over onszelf aangepraat kregen of bedacht hebben.

Hoe verder we in het traject kwamen, hoe meer we zagen dat we eigenlijk allemaal op elkaar lijken en erg veel van elkaar kunnen leren.

 Stapje voor stapje kwamen we erachter dat we onszelf niet moeten vullen of van onszelf weg moeten vluchten, maar onszelf gaan voeden met wat goed voor ons is.

Of dit nu mentaal, fysiek of spiritueel is. Het gaat om het echt voelen waarom je eet en reageert vanuit je gewoonte en dit bijstellen. Bij de een is dat meer mentaal en bij de ander meer fysiek.
Wat mij heel erg heeft geholpen is dat je de dingen die er zijn niet moet wegstoppen, maar juist moet voelen. Als je het toelaat wordt het langzaam maar zeker minder heftig.

Het mooiste is dat we eigenlijk als een soort bloem in de knop langzaam onze mooie blaadjes mogen laten zien en als een prachtige volle en open roos mogen gaan stralen. Voor mij een absoluut nieuw begin van een nieuwe mij en een nieuw lijf!’

Succesverhaal-Marjolein
Succesverhaal-Tamar

Naam: Tamar

Leeftijd: 48 jaar

‘Na de zoveelste dieetpoging was ik wéér zwaarder uit de strijd gekomen. Ik besefte dat diëten niet de oplossing was en wilde de onderliggende redenen van mijn eetgedrag aanpakken, maar hoe? De oproep van Ingrid voor het Gelukkig op Gewicht Groepsprogramma was precies wat ik zocht!

Ik vond het moeilijk om naar mezelf te kijken in de spiegel. Mijn gezicht mocht er zijn, maar alles daar onder….Tijdens het traject kwam ik erachter dat ik mijn waardering puur en alleen uit mijn omgeving haalde en daardoor mezelf tekort deed. Ik vergeleek mezelf constant met anderen en vond hen altijd beter, mooier, slimmer, slanker, sterker.

Ik heb anders leren kijken naar en denken over mezelf. Ik lever geen strijd meer met mijn lijf, ik ben milder voor mezelf en geniet meer. “yes” En in de spiegel zie ik nu een mooie sterke vrouw, die zichzelf de moeite waard vindt.

Ik vind het heel bijzonder hoe Ingrid een veilige omgeving weet te creëren, waarin je met een klein groepje onbekende vrouwen zó de diepte in gaat. Dat komt ook doordat ze zichzelf kwetsbaar opstelt en uit eigen ervaring spreekt.

Ik had nooit gedacht dat ik mijn negatieve gedachten over mezelf ooit hardop zou durven uitspreken. En ik was erg verbaasd toen ik gelijksoortige negatieve gedachten hoorde van de andere, in mijn ogen prachtige en sterke, vrouwen. Wat een eyeopener te beseffen dat we allemaal zulke gedachten hebben over onszelf! Het zorgt voor een diepe verbinding, waarin je elkaar onvoorwaardelijk steunt en eigenlijk niet meer los wilt laten. Dus we gaan gewoon door en houden contact, heel bijzonder!’

Naam: Roos

Leeftijd: 39 jaar

“Als ik in de spiegel keek, zag ik kraaienpootjes van het ouder worden en een slappere huid, omdat ik afgevallen ben. Niet leuk, maar door het Gelukkip op Gewicht Groepsprogramma heb ik geleerd om met trots te accepteren wat er is. Dit ben IK!

Er gebeuren zulke mooie dingen tijdens de groepssessies. De andere vrouwen vertellen wat ze mooi aan je vinden.

Zelf zag ik alleen een putje hier en een vetrol daar. Zij zien een heel andere vrouw. Dat geeft zo’n kick. Dat werkt nog dagen door. Ik was al een paar jaar aan mezelf aan het werken, maar deze bijeenkomsten zijn zo verhelderend. Ingrid vertelt zelf ook over haar worsteling met haar lichaam en eten. Langzaam laat ik alle schildjes vallen en zie ik een mooiere versie van mezelf in de spiegel tevoorschijn komen.”

bloem-succes

Wat deelnemers aan het Leefstijlprogramma CooL zeggen:

image003

Naam: Miranda

Leeftijd: 46 jaar

‘CooL heeft mij zoveel gebracht, niet alleen dat ik 14 kilo lichter ben en 16 centimeter in buikomvang ben geslonken, maar vooral dat ik mijn strijd met eten niet meer heb. Ik voel me bevrijd en heb rust in mijn hoofd nu ik niet mee de hele dag met eten bezig ben en aan eten denk.

Daarbij heb ik niet alleen mijn eetpatroon veranderd, maar ben ik ook in beweging gekomen: wandelen, fitness, bootcamp. Ik draai mijn hand er niet meer voor om en ben het zelfs leuk gaan vinden. Cool heeft mij ook inzichten gegeven in de invloed van stress en ontspanning. Kortom Cool is een levensveranderend programma voor mij geweest.

Ik heb Ingrid leren kennen als een betrokken en professionele coach. Ze heeft goede tips & tricks en stelt de juiste vragen, die tot mooie inzichten hebben geleid. Op een cruciaal moment in het proces was Ingrid er voor mij en was ze kritisch zonder dat ik een oordeel voelde. Ik ben Ingrid heel erg dankbaar dat ze mij heeft begeleid naar een gezonde leefstijl.’

bloem-succes

Naam: Monique

Leeftijd: 57 jaar

‘Ik ben mee gaan doen aan het CooL programma, omdat ik het niet zag zitten om weer een broekmaat groter te kopen. Er moest nu echt iets gaan gebeuren. Het programma was een schot in de roos.

Het gevoel van het samen met z’n allen doen heeft mij zekerheid gegeven. En ook als het een dag niet lukt is de week niet meteen mislukt, maar pak je jouw gezonde leefstijl de volgende dag gewoon weer op. Dat geeft steun.
Wat ik ook heel fijn vond is dat je er geen speciale boodschappen voor hoeft te halen of gekke recepten hoeft te maken. Het is een heel gemakkelijk programma dat je gewoon kunt inpassen in jouw dagelijkse leven.

Ingrid is als coach zeer vriendelijk, betrokken en behulpzaam, maar ook daadkrachtig en enthousiast motiverend. Ze weet je steeds weer op het goede spoor te zetten.

 

Omdat ze zelf ook jarenlang  geworsteld heeft met haar gewicht weet ze als geen ander wat de valkuilen kunnen zijn en hoe lastig het is om gedrag blijvend te veranderen. Ik voelde me daardoor echt begrepen.

 

Ik ben tijdens het programma niet alleen ruim 20 kilo afgevallen, maar ben ook mentaal sterker en zelfbewuster geworden. Ik stond altijd voor iedereen klaar, maar zet mezelf nu op nummer 1.’