Heb jij ook zo’n zin in de feestdagen? Sinterklaas. Kerst. Oud en Nieuw. Heerlijk. Of zie je er stiekem ook een beetje tegenop, want hoe ga jij al die hemelse verleidingen weerstaan? Pepernoten, chocoladeletters, kerstkransjes, oliebollen. En dan hebben we het nog niet eens over alle borrels en etentjes. Hoe ga jij jezelf dit jaar in de hand houden?

 

Ons antwoord: NIET. Je HOEFT jezelf helemaal NIET in de hand te houden.

De ultieme eettip voor de feestdagen:

EET ALLES WAAR JE ZIN IN HEBT! EN GENIET ERVAN!

 

Eet dat stuk chocoladeletter op pakjesavond. Neem alle vijf gangen van het Kerstdiner. Ja, ook het dessert. Drink die bubbels op Oudjaarsavond.

 

Weet je: deze dagen gaan over vieren. Vieren van het leven. Verbondenheid. Samen zijn. Met de mensen van wie je houdt. En daar hoort al dat lekkere eten bij. Wat een luxe. Wat een overvloed.

 

Er zijn eigenlijk 2 opties:

Je kunt al dat lekkers eten en je constant schuldig voelen.

Maar daar word je helemaal niet blij van. De pepernoten smaken er ook niet lekkerder door. En genieten doe je al helemaal niet. Sterker nog, je voortdurend schuldig voelen over alles wat je in je mond stopt is uitputtend, remmend, zwaar en erg vervelend. En waar leidt het toe? Juist ja: dat je nog meer gaat eten (want het is nu toch al verpest ;-)).

 

OF

 

Je kunt al dat lekkers eten en gelukkig zijn.

Want laten we eerlijk zijn, hoe we ook ons best doen: we zullen meer eten tijdens de feestdagen.

 

Dus: GENIET ER DAN OOK LEKKER VAN!

 

Proef de romige smaak van chocolade. Ervaar de sparkelende bubbels in je mond. Bijt in die ovenverse kerstkransjes. Bijt, kauw, proef en geniet van iedere hap.
Blijf ondertussen wel voor jezelf zorgen. Voed jezelf goed en blijf lekker bewegen. Geniet volop tijdens de feestdagen, maar eet tussendoor niet ook de chocoladeletter van je partner of het snoepgoed van je kinderen op. Daar word je niet blij van en je lichaam ook niet.

 

MAAR VOORAL:

Focus deze maand op al die mooie momenten, de gezelligheid, op de lieve mensen, het samenzijn, en laat die taille verder even helemaal los. Daar gebeurt heus niets mee. Vertrouw erop en luister naar je lichaam.

 

Maak een superleuk feestje van deze fabulous feestmaand! Have fun!

 

Liefs,

Ingrid

 

PS. Enne: koop die geweldige partydress. Trek ‘m aan. Je ziet er fantastisch uit!