Sunny weekend
Het wordt een prachtig weekend. Volop zon en temperaturen boven de 20 graden! Ik word hier erg blij van. Tegenwoordig wel tenminste.

Voorheen was dat anders, want mooi weer betekent ook: rokjesdag. Slik!
Had ik niet eerst een paar kilo moeten afvallen? Harder moeten trainen , want die benen…tja…
Teveel cellulites, schurende dijen en al die vlekjes. En die buik is ook nog lang niet strak.

 

Niet goed genoeg
Laat je niet gek maken door de stem in je hoofd, die zegt dat jouw lichaam niet goed genoeg is. Het is slechts een gedachte, die je in de loop van je leven bent gaan geloven en zo een hardnekkige overtuiging is geworden. Ontstaan door opgelegde verwachtingen (normen) van buitenaf: de perfecte vrouw met het perfecte lichaam en het perfecte leven. Ben jij haar al tegen gekomen? Ik (gelukkig) nog niet. ?

 

Als die ‘niet-goed-genoeg’-stem dit weekend in je hoofd oppopt, want tegenhouden kun je ‘m niet, zet ‘m dan in gedachten op een wolk -klinkt zweverig, maar het werkt wel- en laat ‘m voorbij gaan. Ga er dus niet op in, want dan creëert jouw brein een mega-groot verhaal over jouw niet-goed-genoeg-zijn en ontstaat er een groot gevecht van binnen.

 

Trek je favoriete rokje uit de kast
Laat de gedachte dus voorbijgaan en handel er ook niet naar. Met andere woorden: trek je favoriete rokje uit de kast of koop dat leuke jurkje, want je bent helemaal prachtig zoals je bent. Ook al geloof je dit misschien (nog) niet doe het toch, want zo wordt jouw ‘niet-goed-genoeg’-stem minder sterk en groeien jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde.

 

Weet je: geluk zit niet in de maat van jouw jurkje, maar in hoe jij het draagt. Zorg goed voor je lichaam! Ook in een rokje.

 

Voel de zon op je huid en geniet van het mooie weer! Happy weekend!

❤Ingrid